Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Väite: Brittimuslimit valitsevat IS:n maansa armeijan sijaan

 

IS-järjestö on vallannut käyttöönsä useita kuvan mukaisia Irakin armeijan panssarivaunuja. Kuva: Wikimedia Commons

Ison-Britannian parlamentin jäsen Khalid Mahmood arvioi, että 500 vuosittaista lähtijää on maltillinen arvio. Mahmoodin mukaan Britanniassa ei ole riittävästi panostettu radikalismin ehkäisyyn.

– [Väkivallan] Opetus tulee suoraan Koraanista ja Hadithista, sanoo puolestaan ääri-islamia torjuvan Shariawatch-järjestön toiminnanjohtaja Anne Marie Waters.

Britanniassa parlamentin jäsen Khalid Mahmood on esittänyt arvion, jonka mukaan terroristijärjestö Islamilaisen valtion (IS) riveissä taistelee kaksi kertaa niin paljon brittimuslimeja kuin Britannian armeijassa.

– Jos katsotaan koko maata ja erilaisia yhteisöjä, on 500 vuosittaista [IS:n sotilaaksi] lähtijää maltillinen arvio, Mahmood kommentoi Newsweek-lehdelle.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Mahmoodin mukaan Britannian valtio ei tee tarpeeksi ääri-islamilaisuuden kitkemiseksi.

– Emme ole keskittyneet ennaltaehkäisevään työhön emmekä sijoittaneet tarpeeksi radikalismin kitkemiseen. Se on traagista, Mahmood totesi.

Myös ääri-islamia torjuvan Shariawatch-järjestön toiminnanjohtaja Anne Marie Waters kommentoi CBN-uutiskanavalle, että mitä pidempään poliittisella tasolla ei puututa ääri-islamin lisääntymisen syihin Britanniassa, sitä pidempään radikalisoituminen jatkuu.

– Olemme tottuneet ajatukseen, jonka mukaan ”Kyse on vain pienestä ääriryhmästä. Se ei liity islamiin.” Mutta tämä [väkivaltainen] opetus tulee suoraan Koraanista ja Hadithista, hän muistutti.