Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Vapaaehtoiset perustivat Heinolaan kirjakaupan

 

Virtakirjan sohvalla voi lueskella ja kuunnella maksutta raamattuopetuksia. Kuva: Virtakirjan vapaaehtoiset

Kuukausi sitten avautunut kristillinen Virtakirja on energinen, uudenlainen vapaaehtoistyön osoitus. Kaupan tuotevalikoimaan kuuluvat Raamatut, hengelliset kirjat, kortit, adressit ja cd:t.

Kun Heinolan kristillinen kirjakauppa lopetti toimintansa, jäi kaupunkiin erikoiskaupan kokoinen aukko. Sen halusi täyttää omalla työpanoksellaan ja lahjoituksin 35 kristityn joukko.

Maaliskuun 19:tenä avautui uudenlainen kirjakauppa, Virtakirja, joka palvelee nyt Kauppakatu 11:n kakkoskerroksessa maanantaista perjantaihin kello 10-17 sekä lauantaisin kello 10-13.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

– Yhteistyökumppaniksi oli luontevaa valita maan suurin kristillinen kirjakustantaja, Perussanoma Oy, jolla on myyntipiste Kauniaisissa sekä verkkokauppa. Suomen Raamattuopiston Ystävien Heinolan aluetoimikuntana saimme käyttöömme toimitilan, jonka meille vuokrasi Suomen Raamattuopiston Säätiö, kertoo Virtakirjan vastuuhenkilöksi nimetty Tauno Ihalainen.

Virtakirja myy samoja tuotteita kuin Perussanoman verkkokauppa.

– Meillä on kuitenkin edullisempaa, kun toimitusmaksua ei tarvitse maksaa. Tuotteet saa heti mukaansa. Pankkitunnuksiakaan ei tarvitse haeskella, sillä maksaessa riittää kortin PIN-koodi.

Kaupassa ei käsitellä seteleitä ja kolikoita. Niille asiakkaille, joilla ei ole pankkikorttia, Perussanoma lähettää laskun perinteisessä kirjepostissa tai sähköpostilla.

Lapsille ajanvietettä tarjoavat pieni sirkusteltta, pyörivä nojatuoli, jakkarat, kirjat ja lelut. Vanhemmille on 87 tuuman kosketusnäyttö, jolta voi ihmetellä luomakunnan kauneutta ja avaruuden ihmeitä.

Hengellisten lehtien näytenumerot ovat ilmaisia, samoin kotien kirjahyllyistä lahjoitetut kirjat.

Kaupassa voi maksutta syventyä Raamattu Kannesta Kanteen -luentoihin kuulokkeet korville asettaen.

Virtakirjan vapaaehtoisille evankeliumin levitys on ykköstavoite.

– Meitä kannustavat Raamatun ja Jeremian kirjan sanat: ”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt. Rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidänkin menestyksenne.”