Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Vapaakirkon seurakuntakoululeiri järjestettiin ensi kertaa keskellä kaupunkia

 

Ensimmäinen Cityseuris järjestettiin Teopoliksessa kesäkuussa. Kuvassa koko leiri isosineen ja työntekijöineen. Kuva: Pia Korhonen

Ensimmäinen Cityseuris valloitti Teopoliksen: joukko 15 ikävuoden kynnyksellä olevia nuoria kokoontui Tampereelle urbaanille seurakuntakoululeirille. Perinteisistä leirioloista kaivattiin uimarantaa, muttei hyttysiä.

Kesäkuussa järjestetty Cityseuris oli historian ensimmäinen seurakuntakoululeiri Teopoliksessa. Sille osallistui 31 nuorta, joiden lisäksi työntekijöitä eli staffia oli 15. Leirillä opettamassa olleet Saara ja Sakari Lehtinen kertoivat, että kaupunkiympäristöstä huolimatta leiri pyrittiin järjestämään samalla periaatteella kuin Kiponnimen Seurikset.

Seuris eli seurakuntakoulu on Vapaakirkon järjestämä leiri noin 15-vuotiaille nuorille, ja se vastaa pitkälti luterilaisen kirkon rippikoulua. Seurakuntaleirin yhteydessä tai pian sen jälkeen useat nuoret käyvät kasteella.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

Lehtiset sanoivat, että aluksi idea kaupunkiseuriksesta mietitytti, mutta leirin edetessä huomattiin, että sen pitäminen Teopoliksessa onnistui haasteista huolimatta erittäin hyvin.

– Ei edes yritetty lähteä rakentamaan tästä tunnelmaltaan samanlaista kuin perinteiset Kiponniemen leirit. Ainakin nuoriso on silti tuntunut tykkäävän kovasti, Sakari sanoi.

Hyviä ja huonoja puolia

– Ensimmäinen reaktioni oli, että onkohan tämä leiri Teopoliksessa uhka vai mahdollisuus, totesi Sakari.

Leirin loppupuolella hän oli kuitenkin jo sitä mieltä, että se on todellinen mahdollisuus.

– Ja toimiihan Cityseuris loistavana tavoittavana työnä, hän lisäsi.

Sakari Lehtisen mukaan Teopolis päätettiin ottaa leirikäyttöön, koska leiriläisiä oli tänäkin vuonna runsaasti. Pariskunnan mielestä paikasta tosin huomasi, ettei sitä ole varsinaisesti suunniteltu leirikäyttöön.

– Leiriläiset esimerkiksi surkuttelivat, kun ei päässyt uimaan. Näillä helteillä myös ilmastointi olisi ollut kiva, Lehtiset naurahtivat.

Uudessa paikkaratkaisussa oli myös merkittäviä hyviä puolia. Cityseurikselta päästiin esimerkiksi käymään koko porukalla Särkänniemessä, maauimalassa ja Tampereen vapaakirkkoseurakunnan Laiffi-nuortenillassa.

– Kaupungissa kaikki on lähellä, mikä helpottaa tällaisten spesiaalipäivien pitämistä, Lehtiset totesivat.

Saara Lehtinen kertoi, että leiriläisten kanssa oli helppoa lähteä pois opiston pihapiiristä, sillä nuorille oli koko ajan selvää, että sääntöjä tulee noudattaa.

– Alusta asti porukka osoitti, että heidän kanssaan homma toimii. Vaikka heittiväthän he vitsiä karkaamisesta ja muusta. Kaikki sujui kuitenkin hyvin.

Epätyypillinen ympäristö jakoi mielipiteitä

Osa leiriläisistä kertoi olleensa leiripaikkaan erittäin tyytyväisiä, mutta muutamat olivat sitä mieltä, että perinteinen leiri Kiponniemessä olisi voinut olla viihtyisämpi. Joku sanoi olleensa yllättynyt siitä, miten hauskaa leirillä oli. Kaupunkiympäristön hyvänä puolena pidettiin muun muassa sitä, ettei hyttysiä ollut yhtä paljon kuin maalla. Myös laadukkaat majoitustilat saivat leiriläisiltä kiitosta.

Osa leiriläisistä oli uskaltautunut mukaan kavereidensa houkuttelemina, joku taas paljasti tulleensa paikalle vain siksi, että kaikki muut leirit olivat olleet ilmoittautumishetkellä täynnä.

Nuorten listasivat leirin parhaiksi jutuiksi isosryhmät, yhdessä tekemisen, Särkänniemi-päivän ja reissun maauimalaan.

 
Päivä artikkelibanneri 13.11.- 2024