Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Vapautuneet vangit saivat riemullisen joululahjan

 

Uusi Puolimatkan koti. KUVA: VJATSESLAV OSTANIN

Helmikuussa tuli tuhosi vapautuneille vangeille tarkoitetun kuntoutuskeskuksen Novosibirskissa Siperiassa. Samalla paikalla seisoo nyt uusi Puolimatkan koti. Se vihittiin käyttöön 17. joulukuuta. Vihkimyksen suorittivat Inkerin kirkon lääninrovasti Ville Melanen ja Novosibirskin luterilaisen seurakunnan kirkkoherra Gennadi Moskalev.

– Meillä on kolme kotia. Koti, jossa olemme syntyneet ja kasvaneet, hengellinen koti, joka on seurakunta ja kirkko, ja koti myös taivaassa. Tämä Puolimatkan koti on koti lapsuudenkodin ja kirkon välillä. Se auttaa tekemään valintoja hyvän ja pahan välillä ja vahvistumaan hyvän tekemisessä. Se auttaa kääntymään Jumalan puoleen ja pysymään hänessä, pastori Ville Melanen sanoi vihkimispuheessaan.

Helmikuun kuudennen ja seitsemännen päivän välisenä yönä todennäköisesti sähköviasta alkanut tulipalo tuhosi vasta puoli vuotta toimineen vapautuneille vangeille tarkoitetun kuntoutuskeskuksen, jossa luotiin edellyksiä aloittaa uudenlainen elämä. Rakennus oli vakuutettu täydestä arvosta. Suurin osa nyt rakennetun Puolimatkan kodin rakennusmateriaaleista saatiin vakuutusrahoista. Läheisten seurakuntien työntekijät ja kodin asukkaat rakensivat uuden Puolimatkan kodin omin käsin. Se on osoitus siitä, että vapautuneet vangit ovat jo saaneet uuden otteen elämästä, joka perustuu heidän uskoonsa Jumalaan.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Katso myös:

Inkerin kirkon Novosibirskin asukaskoti paloi maan tasalle

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie