Vappuviikonloppuna laulamaan Kulttuuritalolle

 

Kaikki saa Herralle laulaa -musiikkitapahtumat saivat alkunsa helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssissa. Kuva: Jim Hakola

Jim Hakola haluaa täyttää Helsingin Kulttuuritalon 2. toukokuuta ihmisillä ja hengellisen laulun riemulla. Hakolan unelmissa vapunajan yhteislaulukonsertista tulee perinne.

– Unelmoin Hartwall Areenan täyttämisestä, hän sanoo.

Kaikki saa Herralle laulaa -tilaisuudet ovat tulleet tunnetuksi hengellisen musiikin tapahtumina, joissa solistit ja muusikot johtavat yleisöä yhteiseen laulamisen iloon. Kyse ei ole esiintymisestä vaan yhdessä tekemisestä ja kokemisesta. Myös tilaisuuksien saarna syntyy laulujen sanoman kautta.

Porvoolainen Jim Hakola on vakuuttunut hengellisen laulun valloittavasta voimasta. Hänen aloitteestaan vapun jälkeinen lauantai-ilta 2. toukokuuta on varattu Helsingin Kulttuuritalolla järjestettävää Kaikki saa Herralle laulaa -tapahtumaa varten.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

– Tarkoituksena on madaltaa kynnystä tulla nauttimaan laadukkaasta hengellisestä musiikista. Kulttuuritalo on neutraali ja hieno konserttipaikka, jonne on helppo kutsua myös seurakunnan ulkopuolista väkeä. Haastankin uskovia varaamaan hyvissä ajoin illan ja tuomaan Kulttuuritalon musiikkitilaisuuteen ystäviään, naapureitaan ja työkavereitaan, Jim Hakola innostaa.

– Uskon, että jo pelkästään lavalta huokuva yhteys laulajien ja soittajien kesken on vahva todistus Jumalan rakkaudesta ja uskovien yhteydestä.

Vaikka Kulttuuritalon konsertissa kuullaan lukuisia gospelmusiikin suuria nimiä, kuten Nina Åströmiä, Ida Elinaa, Eija Merilää, Lasse Riutamaata ja Joonatan Rautiota, tilaisuuden mainonnassa heidän rooliaan ei erikseen korosteta. Painopiste on yhteisöllisyydessä. Laulajia suurkuoroon tuleekin eri puolilta Suomea.

Suurkuoroa tilaisuudessa johtaa Piritta Poutala ja orkesterin musisointia Heli Ahvenainen ja Teemu Hämäläinen.

Pääsymaksullisen konsertin järjestelyt hoitaa Jim Hakolan luotsaama JiMiProductions.

Nuori mies ja musiikkinäky

Jim Hakolan sydän palaa musiikkinäylle. Hän uskoo, että hengellisen musiikin kautta voidaan tehdä uusia aluevaltauksia.

Kirk Franklin kertoi erässä artikkelissa olevansa huolissaan siitä, että levynmyynti ajaa gospelbisneksessä helposti hengellisen sanoman ohi. Tuo artikkeli laittoi miettimään meidän tapaamme ajatella ja tuottaa musiikkia, Hakola sanoo.

– Peruskysymys kiteytyy siihen, haluammeko vain myydä paljon levyjä, soittaa niitä radiossa ja järjestää konsertteja vai toteuttaa syvempää hengellistä kutsumusta.

Hakolan mukaan levymyynti, radiosoitot ja isot konsertit eivät vielä sellaisenaan ole varma merkki hengellisestä menestyksestä.

– Niissä ei ole mitään väärää, mutta Jumalalla on meille paljon suurempia suunnitelmia musiikin saralla. Uskon, että jos todella haluamme tehdä musiikkia Jumalan kunniaksi, Jumala voi avata ovet suoraan tällaiselle toiminnalle.

Hakola itse on kokenut suurena siunauksena muun muassa yhteistyönsä laulaja Nina Åströmin kanssa. Nyt miehen katse on Kulttuuritalon keväisessä illassa.

– Olisi upeaa, jos tästä tulevasta konsertista voisi kehittyä uskovien vapun ajan perinne, jonne ihmiset tulevat ympäri Suomea ja jossa laulamme rohkeasti Jeesuksen antamasta rauhasta ja ilosta – siitä, mitä maailma ei voi ihmisille tarjota, Hakola vetoaa.

– Unelmoin mielessäni jo siitä, että joku päivä Hartwall Areenakin täyttyy eri kirkkokuntien uskovista, jotka laulavat yhdessä Herralle!