Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Vatikaani tykkää uudesta Bondista

 

Daniel Craig Bondina on Vatikaanin mielestä aidompi ja inhimillisempi kuin edeltäjänsä.

Lokakuussa ensi-iltansa saanut 007-elokuva Skyfall on saanut parhaat arvosanat Vatikaanin sanomalehdeltä. l’Osservatore Romanon arvostelija ylistää Skyfallia kaikkien aikojen parhaaksi Bondiksi.

Joku varmaan muistaa, että samaisen lehden kautta katolinen kirkko tuomitsi Federico Fellinin elokuvan Ihana elämä (La Dolce Vita) vuonna 1960. Siinä oli Jeesuksen toista tulemusta parodioiva kohtaus. Elokuvaa oli pannassa muun muassa Espanjassa, missä sitä ei esitetty ennen vuotta 1975.

Ei niin, että Bond olisi sen enempää katolisen kirkon opetuksen mukainen kuin Fellininkään raina. Vatikaani kuitenkin tykkää Daniel Craigin tähdittämästä uusimmasta agenttiseikkailusta todeten muun muassa, että agentista on tullut aidompi ja inhimillisempi.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Vatikaanin lehdessä on julkaistu kokonaista viisi artikkelia tästä Suomessakin jo yleisöennätyksiä rikkoneesta toimintaleffasta. Pääjutun otsikko 007 ”License to Cry” luonnehtii uusinta Bondia herkäksi. Agentti 007:n esittäjiä vertaillaan aina Sean Connerysta Roger Mooreen, Timothy Daltoniin ja Daniel Craigiin. Bondin musiikista on oma juttunsa.

l’Osservatore Romanon painos on vain 15.000, mutta sen painoarvo katolisessa maailmassa on sitäkin suurempi. Sen kannanotot kun peilaavat Vatikaanin linjaa, ja nettiversion kautta sanoma leviää ympäri maailman.