Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Viisi israelilaisjärjestöä sanoutuu irti yhteistyöstä Lähetysseuran kanssa

 

Yhteensä viisi israelilaista messiaanista järjestöä sanoutuu irti yhteistyöstä Suomen Lähetysseuran (SLS) kanssa. Yhteistyön lopettamisen taustalla on SLS:n viimevuotinen päätös lähettää samaa sukupuolta oleva pari lähetystyöhön.

Yhteisessä tiedotteessaan järjestöt toteavat päätöksensä taustaksi sen, että koska Jumalan sana on opetuksen ja elämän ainoa auktoriteetti, siitä ei ole lupa poiketa. Tämän opetuksen mukaan seksuaalisen suhteen ainoa toteuttamistapa on yhden miehen ja yhden naisen välinen julkinen ja laillinen avioliitto.

Järjestöt sanovat, että on hankala kuvitella löytää yhtäkään messiaanista juutalaista seurakuntaa Israelissa, joka olisi valmis työskentelemään yhdessä SLS:n kanssa seuran nykyisen avioliitto- ja seksuaalisuuskäsityksen vuoksi.

Järjestöjen yhteydessä työskentelevät nykyiset SLS:n työntekijät voivat jatkaa työtään sopimustensa loppuun asti edellyttäen, että ovat ”täysin uskollisia” järjestöjen linjalle niin Israelissa kuin Suomessakin kertoessaan työstään. Järjestöt ilmoittavat, että heistä on kunnia jatkaa yhteistyötä suomalaisten uskovien, kirkkojen ja organisaatioiden kanssa, jotka jakavat samat raamatulliset arvot ja halun julistaa evankeliumia Israelissa.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Yhteistyön lopettaneet järjestöt ovat Caspari-Keskus, Haifan Ebenezer-vanhainkoti, Joint Mission in Israel, Machaseh-yhdistys sekä Makor HaTikvah messiaaninen heprealainen koulu.

Lue myös:

Pohjoismaiset lähetysjärjestöt katkaisemassa Israel-yhteistyön Suomen Lähetysseuran kanssa

 
artikkelibanneri Uusi Tie