Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Viisi naislähetystyöntekijää pahoinpideltiin julkisesti evankelioinnin vuoksi

 

Viisi naislähetystyöntekijää joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi Andhra Pradeshin osavaltiossa Etelä-Intiassa heidän puhuttuaan julkisella paikalla Jeesuksesta.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuneet naiset olivat Charisma News -verkkolehden mukaan puhuneet kauppatorilla työskennelleille myyjille ja torilla asioiville ihmisille Jeesuksen persoonasta ja opetuksista, kun tuntematon mies hyökkäsi heidän kimppuunsa ja pahoinpiteli heidät. Naiset olivat kristillisen Gospel for Asia -järjestön johtohenkilöitä.

Tuntematon mies oli tivannut naisilta, mitä he ovat torilla tekemässä. Kuultuaan naisten olevan kertomassa evankeliumia myyjälle ja asiakkaille, hän löi yhtä naisista kasvoihin siirtyen sen jälkeen pahoinpitelemään muita seurueen naisia. Yksi naisista joutui välikohtauksen aikana viiden miehen piirittämäksi.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Naiset saivat vammoja kasvoihinsa, korviinsa sekä muualle pään alueelle. Torille kokoontuneen yleisön joukosta yksikään ei asettunut puolustamaan hyökkäyksen kohteeksi joutuneita naisia.

Kristillisen Gospel for Asia -järjestön työntekijät kertoivat lopulta päässeensä pakoon tilanteesta kuin ihmeen kaupalla.

Andhra Pradesh kuuluu Intian köyhiin alueisiin. Viidesosa osavaltion asukkaista lukeutuu daliteihin eli kastittomiin.

Lähetysjärjestöt pitävät naisten tekemää evankelimistyötä tärkeänä Etelä-Aasian maissa, joissa miehillä ei ole lupa evankelioimasta naispuolisia henkilöitä.

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa