Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Viisi seurakuntaneuvostoa hakee liitospäätöksen kumoamista Tampereella

 

Ainakin viisi lakkautuksen alla olevasta yhdeksästä Tampereen evankelisluterilaisesta seurakunnasta hakee kirkkohallituksen tekemän seurakuntajaon muutospäätöksen kumoamista.

Kirkkohallituksen täysistunto hyväksyi 24.1.2012 istunnossaan Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin tekemän aloitteen seurakuntajaon muuttamisesta ja samalla hylkäsi äänestystuloksella 7-6 esittelijän ehdotuksen aloitteen hylkäämisestä.

Kirkkohallitus päätti yhdeksän seurakunnan lakkauttamisesta. Päätöksen mukaan tilalle luodaan kolme uutta seurakuntaa, Tampereen tuomiokirkkoseurakunta, Tampereen eteläinen ja Messukylän seurakunta. Lisäksi jatkavat Harjun seurakunta ja Tampereen ruotsalainen seurakunta, joiden osalta seurakuntarakenne säilyy ennallaan.

Hervannan, Härmälän, Messukylän, Teiskon ja Viinikan seurakuntien seurakuntaneuvostot ovat jo jättäneet valituksensa kirkkohallituksen tekemästä päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen. Valitusaika päättyy 8.3.2012.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

Seurakunnat puuttuvat valituksissaan kirkkohallituksen päätöksen ja Tampereen tuomiokapitulin aloitteen menettelytapavirheisiin. Kirkkohallituksen päätös ja sen perusteena oleva Tampereen tuomiokapitulin aloite sisältävät valitusten mukaan suuria periaatteellisia ongelmia ja myös lakiteknisiä virheitä, joihin koko hankkeen uskotaan kaatuvan.

Seurakunnat hakevat kirkkohallituksen päätökseen täytäntöönpanokieltoa, koska kiireelliselle täytäntöönpanolle ei katsota olevan perusteita. Kiirehtiminen aiheuttaisi myös seurakuntien mukaan merkittävää haittaa käytännön seurakuntatyölle, vaikeasti palautettavia hallinnollisia muutoksia ja turhia taloudellisia panostuksia.

Valitusten käsittelyn arvellaan kestävän Helsingin hallinto-oikeudessa jopa puolitoista vuotta, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

 

 

 
Artikkelibanneri perussanoma