Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Vuoden 2024 kolehtikohteet hyväksytty – listassa ei suuria yllätyksiä

 

Kaksi kolehtihaavia ja kynttilät. Kuva: Aarne Ormio/Kirkon viestintä

Kirkkohallituksen virastokollegio hyväksyi marraskuun alussa suomenkielisten hiippakuntien vuoden 2024 päiväjumalanpalvelusten kolehtikohteet.

Kirkkohallituksen virastokollegio hyväksyi 2.11.2023 Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin ja Espoon hiippakuntien vuoden 2024 päiväjumalanpalvelusten kolehtikohteet. Suomenkielisten hiippakuntien tuomiokapituleille myönnettiin oikeus määrätä kaksi kolehtia hiippakunnallisiin tarkoituksiin.

Suurin kolehtikohderyhmä on aiempien vuosien mukaisesti lähetystyö ja kansainvälinen diakonia. Tuttuun tapaan eniten kolehtikohteita saivat Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen Lähetysseura, niistä kumpikin sai viisi kohdetta ensi vuodelle. Muut kirkon viralliset lähetysjärjestöt saivat kukin yhden kolehtikohteen.

Kirkkorekry neliöb. 11.-24.11.

Kotimaisia kohteita ovat muun muassa Herättäjä-Yhdistyksen lapsi-, nuoriso-, ja opiskelijatyö, Kansan Raamattuseuran nuoriso- ja opiskelijatyö, Lasten ja Nuorten keskus ry:n kautta työ lasten ja nuorten yksinäisyyden ehkäisemiseksi, Kirkon diakoniatyö, Tammenlehvän perinneliitto, hengellisen elämän vaaliminen muun muassa retriittiohjaajakoulutuksen avulla Hiljaisuuden ystävät ry:n kautta sekä Suomen Ekumeenisen neuvoston kaksi kohdetta.

Katso listaus myönnetyistä kolehdeista tästä.

Porvoon hiippakunnan vuoden 2024 jumalanpalvelusten kolehtikohteet hyväksyttiin kirkkohallituksen täysistunnossa 19.9.2023.

Kolehti voidaan kerätä ainoastaan jumalanpalvelukseen paikan päällä osallistuvilta. Rahankeräyslaki ei mahdollista etäkolehdin keräämistä.

Mikäli kolehdin saavalla järjestöllä on rahankeräyslupa, verkkolähetyksessä voidaan mainita, että järjestölle voi tehdä lahjoituksen järjestön rahankeräysluvan puitteissa. Jos kolehtikohteelle ei ole rahankeräyslupaa, verkkolähetyksessä ei voida mainita lahjoittamismahdollisuudesta.