Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Vuoden esikuva Nooralotta Nezirin viesti nuorille: ”Älä lopeta liian helposti”

 

Nooralotta Nezirin ura ammattiurheilijana sai alkunsa viitisen vuotta sitten

Vuoden esikuvaksi Suomen Urheilugaalassa tiistai-iltana valittu pika-aituri Nooralotta Neziri oli seitsenvuotias, kun hän joutui perheensä kanssa hirvikolariin. Äidin kolarissa saama aivovamma teki nykyisen huippu-urheilijan lapsuudesta epätavallisen perheen vanhimman tyttären jouduttua kantamaan vastuuta sisaruksistaan. Lapsuuden opit kasvattivat sitkeyteen ja kärsivällisyyteen. Esikuvan viesti nuorille on: ”Älä lopeta liian helposti, olipa kyse sitten koulusta tai urheilusta”.

Suomen lupaavimpiin yleisurheilijoihin kuuluva pika-aituri Nooralotta Neziri tavoittelee maailman kärkeä, vaikka ikää on vasta 21 vuotta.

Urheilu-ura luo kuitenkin kurinalaisen harjoittelun kuormittavuuden ohella myös taloudellisia paineita. Palo lajiin on kova, mutta Neziri nimi monille vielä tuntematon.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

– Tuntuu hassulta olla jo tässä iässä esikuva, mutta toisaalta onhan lapsien helpompi samaistua nuoreen kuin varttuneempaan urheilijaan, Nooralotta Neziri pohti tiistai-iltana Ylen televisioimassa urheilugaalassa.

Nooralotta Nezirin haastattelu Radio Dein Ajankohtaistunnilla torstaina 16.1. klo 9-10. Uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.  Ajankohtaistunnin muut aiheet Radio Dein Facebook-sivulla.

 
Dei, ihmisen ääni, artikkeliban 5.9.- (2/2)