Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Vuoden Korunkantaja 2023 on Vesilahden seurakunnan kirkkoherra Harri Henttinen

 

Kuva: Maija-Liisa ja Harri Henttisen kuva-arkisto

Suomen Kultaseppien Liitto sekä Kello- ja Jalometallitukkukauppiaat ry on vuodesta 2001 nimennyt Vuoden Korunkantajan. Tänä vuonna tunnustus myönnetään kirkkoherra Harri Henttiselle.

Suomen Kultaseppien Liitto kertoo tiedotteessaan, että vuoden korunkantajaksi nimetään tavallisesti julkisuuden henkilö, joka omalla korukäytöllään inspiroi muita käyttämään koruja ja tuomaan esille korujen kertomat viestit ja tarinat luovalla ja ennakkoluulottomalla tavalla niin arjessa kuin juhlassakin.

Tämän Vuoden Korunkantajaksi on valittu Vesilahden kirkkoherra Harri Henttinen, joka myös tunnetaan KirkkoHarrina. Henttinen on julkisuudessa tunnettu  värikkäästä ja ekspressiivisestä sukupuolirooleja rikkovasta pukeutumistyylistään, jossa myös korut saavat näkyvästi tilaa. Henttisen esimerkki innostaa myös miehiä käyttämään rohkeasti koruja.

Kirkkorekry neliöb. 11.-24.11.

Kirkko on perinteisesti ollut kultasepänalan tuotteiden suuri käyttäjä ja tilaaja. Sakramenttien toimituksissa käytetään yhä edelleen arvokasta kultaseppien valmistamaa esineistöä, jotka ovat kristinuskon symboliikalla koristeltuja. Siksi Vuoden Korunkantajan nimeäjät ovatkin mielissään voidessaan myöntää tunnustuksen tänä vuonna kirkon työntekijälle.

”Kauneus tarkoittaa aina myös ainutlaatuisuutta. Kopio ei voi olla samalla tavalla kaunis kuin sellainen, joka on alkuperäistä ja jota on vain yksi kappale maailmankaikkeudessa”, Harri Henttinen sanoo.

”Olen rakastanut koruja, koska niissä on jotakin samaa kuin vaikkapa seinällä olevassa taulussa, joka vangitsee katsojan, koska siinä on se jokin. Hengellinen  ja syvä esteettinen kokemus ovat kumpikin olemukseltaan syvästi pyhiä kokemuksia ja peräisin samasta pyhyyden lähteestä eli Jumalasta. Siksi korun kantaminenkin on ikään kuin pyhä toimitus ja sanaton saarna”, Henttinen kuvailee suhtautumistaan koruihin.