Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Vuoden kristillinen kirja 2014 -kilpailun finalistit on valittu

 

Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu on edennyt loppuvaiheeseen. Vuoden kristillinen kirja valitaan Helsingin kirjamessujen yhteydessä järjestettävässä yleisötilaisuudessa 26. lokakuuta 2014. Voittajakirjan valitsee tänä vuonna kirjailija ja äidinkielenopettaja Pauliina Rauhala.

Finalisteiksi selviytyi kuusi kirjaa. Kristiina Hanhirovan Rakkautta, rukouksia ja rauhoittavia (WSOY) kertoo Hanhirovan miehen Timo Laukkion kuolemanvakavasta sairaudesta ja taistelusta takaisin elämään, mutta myös siitä, kuinka huumori, luja usko ja horjumaton rakkaus ovat heitä auttaneet. Ilkka Koiviston Blogitaivas repeilee. Kirjoituksia uskosta pilke silmäkulmassa (Päivä Osakeyhtiö) on kokoelma Blogitaivas -nimisen hengellisen verkkosivuston aiemmin julkaistuista Koiviston blogikirjoituksista. Koivisto pyrkii lempeästi tuulettamaan kirkkoa testaten niin teologian kuin huumorintajunkin rajoja.

Karas-Sanalta mukana kilpailussa on Hannu Nymanin kirja Vieraiden varassa. Matkalla uskomme kansainvälisille juurille. Se kertoo löytöretkestä vanhojen kirjojen äärelle, jotka paljastavat, miten suomalaisen hengellisyyden juuret ulottuvat syvälle eurooppalaiseen maaperään. Heikki Räisäseltä mukana on muistelmateos Taistelua ja tulkintaa. Raamatuntutkijan tarina (Kirjapaja Oy). Kristillisiä opinkohtia kyseenalaistanut Uuden testamentin professori palaa muistelmissaan lapsuus- ja nuoruusvuosiin sekä yliopistomaailmaan ja kansainvälisen menestyksensä kauteen.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Antti Siukosen kirjoittama ja Harri Heikkasen kuvittama Lasten katekismus (Lasten Keskus) pohtii uskon ja elämän suuria kysymyksiä nykylapsen elämänmenoon sopivalla tavalla. Katekismuksessa on arkielämän makua ja runsaasti huumoria. Jouni Tillin Suomen pyhä sota (Atena Kustannus Oy) tarkastelee pappien julistusta jatkosodan alla ja sodassa. Talvisota oli Suomelle puolustussota, mutta kuinka perustella oikeutus jatkosotaan, jossa Suomi hyökkäsi?

Myös tänä vuonna järjestetään yleisöäänestys, jossa on mahdollisuus äänestää oma suosikkinsa Vuoden kristilliseksi kirjaksi. Yleisöäänestys pidetään Turun kirjamessuilla 3.-5. lokakuuta, Helsingin kirjamessuilla 23.-25. lokakuuta ja yhdistyksen internet-sivuilla 4.-25. lokakuuta.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie