Vuoden Kristillinen kirja 2024 on Pirjo Kotamäen säeromaani Paavo Ruotsalaisesta – ”Kun kannen avaa, niin sisältö pääsee yllättämään”

 

Pirjo Kotamäki

Vuoden Kristillinen kirja 2024 -kilpailun voittaja julkistettiin tänään Helsingin Kirjamessuilla. Voittajateoksen valitsi olympiavoittaja Samppa Lajunen. Yleisö äänesti voittajaksi…

Kirjailija Pirjo Kotamäen säeromaani Petäjäistä leipää ja taivaallista hunajaa. Paavo Ruotsalaisen matkassa on valittu nyt 30. kerran järjestetyn Vuoden kristillinen kirja 2024 -kilpailun voittajaksi. Valinnan julkisti yhdistetyn olympiavoittaja (2002) Samppa Lajunen Helsingin kirjamessuilla sunnuntaina 27.10.

Puheenvuorossaan Samppa Lajunen esitteli loppukilpailun kuusi kirjaa sekä niiden teemat kristinuskon näkökulmasta.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

– Samaa pelastumisen kysymystä – kuin loppukilpailuun selvinneet kirjat – mietti 1700-luvun lopulla myös Paavo Ruotsalainen kävellessään 200 kilometriä kotoaan Jyväskylään tapaamaan seppä Jaakko Högmania. Jaakko sanoi Ruotsalaiselle: ”Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki – Kristuksen sisällinen tunto.”

– Petäjäistä leipää ja taivaallista hunajaa -kirja ei ole ulkoasun, nimensä ja kirjallisuuslajinkaan perusteella voittajakandidaatti.

– Kun kannen avaa, niin sisältö pääsee yllättämään. Itselläni ensimmäisiä sivuja lukiessani sormissani olevat hunajatahrat tarttuivat kirjan sivuihin. Mistä ne tähän tulivat?

– Kun pääsin vauhtiin, niin en olisi ikinä uskonut miten virkistävää ja hauskaa on lukea runokirjaa. Lukijalle tulee selväksi, että me emme pelastu ulkoasun, nimen tai saavutusten perusteella, vaan Jumalan armosta. Paavo kutsui itseään armon kerjäläiseksi.

– Valittakoon siis tämä kirja vuoden kristilliseksi kirjaksi armon mittarin mukaan. Jos armo riittää minulle ja sinulle, riittäköön se tälle kirjallekin, Lajunen perusteli. Voittajakirjan on kustantanut Herättäjä-Yhdistys.

Lukijoiden suosikkina Aaron Ibrahimin tarina

Samassa yhteydessä järjestetyn yleisöäänestyksen voitti Aaron Ibrahimin kirja Islamin muureja murtamassa, Arabipojan tie muslimien herättäjäksi, jonka on kustantanut Avainmedia. Kilpailuun lähetettiin kaikkiaan lähes 40 erilaista kirjaa, joista esiraati puheenjohtaja Teuvo V. Riikosen johdolla valitsi kuusi kirjaa loppusuoralle. Kilpailun järjestivät Kristilliset kustantajat ry. ja Radio Dei.