Elämäntaito: Kun Pekka Simojoki väsyi ja aikoi lopettaa, salaperäinen puhelinsoitto sai jatkamaan – ”hän sanoi, että Jumala käski soittaa Simojoelle” Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin

Vuoden kristillinen kirja -kilpailun kuusi finalistia julkistettu – voittajaehdokkaiden joukossa monipuolinen kattaus kristillistä kirjallisuutta: elämäkertoja, historiaa ja hartautta

 
ryhmä ihmisiä lavalla, taustalla valkokankaalle heijastettu maisema

Vuoden kristillinen kirja -kilpailun finalistit julkistettiin tänään Turun kirjamessuilla. Lavalla kilpailun finaaliin päässeiden kirjojen kirjailijoita ja kustantajien edustajia ja Kristilliset kustantajat ry:n hallituksen puheenjohtaja Merja Pitkänen (toinen vasemmalta).

Turun Kirjamessuilla 1. lokakuuta julkistettiin Vuoden kristillinen kirja 2022 -kilpailun kuusi finalistia.

Kilpailuun lähetettiin 43 ehdokasta, joista esiraati puheenjohtajanaan toimitusjohtaja Jouni Lallukka valitsi loppusuoralle päässeet. Kustantajat ja omakustanteiden tekijät saivat lähettää ehdolle vuoden 2021 kilpailun jälkeen ilmestyneet teokset.

Lokakuun lopussa Helsingin kirjamessuilla uutisankkuri Keijo Leppänen valitsee Vuoden kristillinen kirja 2022 -voittajan. Yleisöäänestys on käynnissä 1.–28.10.2022. Voit äänestää suosikkiasi osoitteessa vuodenkristillinenkirja.fi. Äänestyksen tulos ja Apple Watch -älykellon voittaja julkistetaan 29.10.2022.

Karas-Sana neliöb. 18.-24.11.

Tänä vuonna ehdolla Vuoden kristilliseksi kirjaksi on kuusi teosta, jotka ovat kuudelta eri kustantamolta. Kirjat ovat aakkosjärjestyksessä:

1. Aalto Ilari, Papinaho Annastiina, Riihihuhta Larissa: Valo askeleillani. Pyhiinvaelluksella Suomessa, Kirjapaja

Pyhiinvaellus kiinnostaa yhä useampaa. Voiko Suomessakin vaeltaa? Miksi ihmiset lähtevät matkalle? Millaisia reittejä Suomesta löytyy? Miten pyhiinvaellus eroaa tavallisesta vaelluksesta? Valo askeleillani on moniääninen matkakertomus kotimaan poluilta – juurista, eksymisistä, oivalluksista ja muutoksesta.

2. Brandão Roberto: Pieniä suuria ihmeitä, Aikamedia

The Voice of Finland -kilpailusta tunnetuksi tullut muusikko Roberto Brandão rohkaisee omalla, koskettavalla elämäntarinallaan luottamaan Jumalan tahtoon ja johdatukseen, joka on täynnä pieniä suuria ihmeitä. Brandãon tarina on hämmästyttävä osoitus siitä, mitä Jumala voi tehdä yhden pojan elämällä, silloinkin kun hän itse ei pystynyt näkemään tulevaisuutta tai toivoa.

3. Heikkilä Tuomas: Lalli. Kansallismurhaajan muotokuva, Tammi

Suomen luomiskertomuksen mukaan Lalli surmasi piispa Henrikin Köyliönjärven jäällä 1150-luvulla. Onko tarina kuitenkaan totta? Kuka Lalli oikeastaan oli – ja mitä hänestä tiedämme? Kansallismurhaaja Lalli saa viimein oman historiansa. Palkitun historioitsijan uusin teos johdattaa suomalaisuuden alkuhämäriin.

4. Jippu, Kortelainen Kai: Jippu. Kun perhonen lakkaa hengittämästä, WSOY

Kirja on tarina nuoresta naisesta, joka lensi pimeyden ytimeen ja pelastui. Jipun oli saavutettava oma henkilökohtainen pohjansa, kunnes hän pystyi ymmärtämään omat rajansa ihmisenä ja löytämään armon. Jippu kertoo elämäkerrassaan tarinansa väkevin sanankääntein, joissa kauneus ja rujous kohtaavat.

5. Pirttiaho Jaakko: Jaakon psalmit, Päivä Osakeyhtiö

Raamatun psalmeja lukiessaan Jaakko Pirttiaho on kokenut oivalluksia ja saanut evästä niin arkeen kuin juhlaan. Monien psalmien mollivoittoisuus vaihtuu vapautuneeksi iloksi ja kiitokseksi. Samaa on kokenut myös Jaakko Pirttiaho, ja tässä kirjassaan hän kertoo löydöistään.

6. Seppälä Serafim: Antiikista Bysanttiin. Aatehistoriallisia murroksia, Gaudeamus

Miten kristinusko muutti maailman katsomisen tapaa? Antiikista Bysanttiin esittelee antiikin ja varhaiskirkon ajattelijoiden näkemyksiä ihmisyydestä, ystävyydestä, kuolemasta, unista, eläimistä ja muista elämänläheisistä teemoista. Myöhäisantiikin kristillistä kirjallisuutta avataan kysymyksillä, jotka johtavat perinteisen dogmatiikan ulkopuolelle.