Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

WUP Dreams -tapahtuma tuo TED talkia Tampereelle

 

Puhujatapahtuman tavoittena on “innostaa nuoria aikuisia elämään uskoaan rohkeasti todeksi ja viemään koko elämänsä Jumalan kanssa uudelle tasolle”.

Tampereen helluntaiseurakunta järjestää vapun jälkeisenä lauantaina nuorille ja nuorille aikuisille suunnatun WUP Dreams -tapahtuman, jossa kiinnostavat kristityt puhujat pitävät lyhyitä, innostavia puheita.

Puhujatapahtuma WUP Dreams järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Idea tapahtumasta on peräisin seurakunnan nuorilta.

– Innoittajana on TED Talks -formaatti eli lyhyet ja laadukkaat puheenvuorot, joita voi kätevästi jakaa sosiaalisessa mediassa, Tampereen helluntaiseurakunnan nuorisopastori Jarkko Lindqvist kuvailee.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Lyhenne TED tulee englannin sanoista Technology, Entertainment, Design eli suomeksi teknologia, viihde ja muotoilu. Kristityt ovat kuitenkin ottaneet TED:in haltuunsa onnistuneesti. YouTube on pullollaan kristittyjen lyhyitä videoituja puheenvuoroja. Nyt näitä puheenvuoroja on mahdollista kuulla livenä Tampereella.

WUP Dreams -tapahtumassa kuvatut puheet tulevat myös ilmaiseksi internettiin, josta niitä voi katsoa myöhemmin. Jokainen voi käyttää niitä henkilökohtaisen kasvunsa tukemiseen.

– Jokainen osallistuja on osana mahdollistamassa tätä laadukkaan kristillisen internetmateriaalin ja -opetuksen tekemistä. Meidän unelmamme on, että muut seurakunnat voivat hyödyntää WUP Dreamsissa kuvattua materiaalia toiminnassaan, tapahtuman koordinaattori Olli Suominen kertoo.

Kiinnostavia ja innostavia kristittyjä

Tapahtuman puhujat ovat kaikki tunnettuja, kiinnostavia kristittyjä vaikuttajia, jotka ovat omassa elämässään päässeet pitkälle. Tunnetuimmista puhujista mainittakoon esimerkiksi kansanedustaja Sari Essayah, rap-artisti Ruudolf sekä muusikko Olli Helenius.

– Periaatteenamme tapahtumassa on, että puhujia on erilaisista lähtökohdista. Tämä luo kulttuuria, että kristitty voi elää omalla paikallaan omassa tehtävässään riippumatta onko poliitikko, räppäri, yrittäjä tai valokuvaaja, Suominen kertoo.

– Monella puhujalla on myös helluntaitaustaa, vaikka se ei valintakriteerinä ole ollutkaan, Lindqvist naurahtaa.

– Paljon on mukana myös oman seurakuntamme pastoriväkeä, hän jatkaa.

– Ennen muuta on yritetty saada WUP Dreamsiin sellaisia puhujia, jotka kiinnostavat kohderyhmäämme eli opiskelijoita ja nuoria, Suominen lisää.

WUP Dreamsiin odotetaan jälleen kävijöitä yli seurakuntarajojen. Kaiken kaikkiaan tapahtumaan odotetaan satoja osallistujia.

– Nuoret kristityt eivät juuri tunne rajoja seurakuntien välillä. He luonnehtivat itseään yleensä kristityiksi tai seurakuntalaisiksi, mutta eivät määrittele sen tarkemmin, Lindqvist kertoo.

– Viime vuonna kävijöitä oli 250. Tämän vuoden tavoite on 350 ylöspäin aina 500 kävijään saakka, Suominen jatkaa.

Puheita Jumalasta ja unelmista

Päivän ohjelma koostuu lyhyistä puheista, kanavista ja lauantaisin muutenkin pidettävästä WUP -nuortenillasta. Päiväohjelma on maksullinen, mutta nuortenilta on kaikille avoin. Illalla siis kaikki pääsevät nauttimaan päivän antimista.

– Sisältöä on kehitetty viime vuodesta palautteen perusteella. Viimeksi olimme kokemattomia ja pistimme tapahtuman pystyyn hyvin lyhyessä ajassa, Suominen kertoo.

– Nyt meillä on ollut enemmän resursseja tapahtuman suunnitteluun ja toteuttamiseen, hän jatkaa.

Tänä vuonna tapahtuman tavoittena on ”innostaa nuoria aikuisia elämään uskoaan rohkeasti todeksi ja viemään koko elämänsä Jumalan kanssa uudelle tasolle”.