Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Yhdistetty maahockey-turnaus ja herätyskokous oli menestys Intiassa

 
Augustin Bhuinya ja Supriya Suraj

Kristittyjen tilanne Intiassa on kiristynyt ja avoin evankeliointi vaikeutunut. Yksi TWR-Intian vastaus tähän ovat kodeissa kokoontuvat kuuntelijaryhmät, kertoivat Augustin Bhuinya ja Supriya Suraj Medialähetyspäivillä Vivamossa lauantaina. Kuva: Leena Punkari.

Medialähetysjärjestön työntekijän murhasta poikinut maahockey-turnaus ja siihen yhdistetty herätyskokous oli menestys Intiassa. Kolmipäiväinen tapahtuma kokosi 1500 ihmistä keskelle viidakkoa.

− Intiassa on yli 1800 kieltä ja murretta. Mediatyössä kieli on se väline, jolla tavoitamme ihmisiä, sanoi Augustin Bhuinya Medialähetyspäivillä Lohjan Vivamossa lauantaina. Hän toimii medialähetysjärjestö TWR-Intian aluekoordinaattorina Jharkhandin ja Biharin osavaltioissa.

Valtakunnallisesti TWR-Intia tekee mediatyötä sadalla kielellä. Työ on laajentunut radiosta moneen muuhunkin mediaan, mutta varsinkin maaseudulla radio on yhä tärkein.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

− 70 prosenttia intialaisista asuu maaseudulla. Heillä ei ole yhtä hyvät mahdollisuudet katsoa televisiota ja päästä nettiin kuin kaupungissa, Augustin Bhuinya perusteli.

Maahockey houkutteli mukaan myös terroristeja

Jharkhand on yksi Intian osavaltiosta, jossa on paljon maolaisterroristeja. Myös TWR-Intialla on terroristeista kokemusta. Yksi järjestön työntekijöistä tapettiin, kun hän vieraili kharia- ja kurukh-heimojen luona vuonna 2007.

Välitön reaktio oli, että sen jälkeen kylään ei pidä mennä. Augustin Bhuinya halusi kuitenkin tehdä jotain ja lähti käymään viidakon keskellä, kaukana kaikesta sijaitsevassa kylässä.

Jharkhandissa ja erityisesti tuolla seudulla ihmiset ovat erittäin innostuneita maahockeystä. Alueella ei ole paljon muita huvituksia, joten maahockeytä pelataan ja katsotaan paljon. Siitä syntyi idea, jonka Jumala siunasi:

− Pidimme kylässä yhdistetyn herätyskokouksen ja maahockey-turnauksen. Milloinkaan ennen emme ole tehneet sellaista emmekä ehkä tule tekemään. Koska kaikki pitävät maahockeystä, se oli keino saada mukaan myös terroristit.

Kolmepäiväiseen tapahtumaan viidakon keskellä osallistui 38 joukkuetta, yhteensä 1500 ihmistä.

Raamattuelokuvia katsottiin myöhään yöhön

− Tuo oli suurin tapahtuma, mitä kylässä oli koskaan ollut. Aamulla ja illalla oli raamatunopetusta, päivällä pelattiin. Illalla ja vielä myöhään yöllä näytettiin raamattuelokuvia. Monet eivät olleet koskaan ennen nähneet elokuvia, Augustin Bhuinya sanoi.

− Ymmärsimme, ettemme ehkä voi palata kylään, joten jaoimme pelaajille 600 Raamattua ja katsojille annoimme Uudet testamentit. Myös muutamat maolaisterroristit kysyivät, saisivatko he Raamatun.

Tapahtuma järjestettiin vuonna 2011, jolloin vain parilla kyläläisellä oli kännykkä. Nyt kännyköitä on paljon, vaikka kylässä ei ole matkapuhelinverkkoa. Kännykällä voi kuitenkin kuunnella muistikortille tallennettuja mundarinkielisen radio-ohjelman jaksoja. Muistikortteja saa samoista kaupoista, joista voi ostaa kännykän.

− Radio-ohjelman ansiosta olemme nähneet suuria muutoksia ihmisten elämässä, Augustin Bhuinya vakuutti.

Valtakunnallisia Medialähetyspäiviä vietetään Lohjan Vivamossa 26.−27.5. Tapahtuma on Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) kesäjuhla.

 
Sansa artikkeliban.11.11.- MJa