Elämäntaito: Professori Lea Pulkkinen: Suomalainen kasvatuskulttuuri kaipaa enemmän hoivaa ja kiitoksen sanoja

Yhdysvalloissa syntynyt The Send -liikehdintä rantautui Suomeen; nuoret aikuiset evankelioivat palavasti yliopistoissa, lukioissa ja kaupunkien kaduilla

 

The Send -kampanjan nuoret aikuiset vierailevat syksyllä 2024 eri seurakunnissa rohkaisemassa kristittyjä toteuttamaan lähetyskäskyä. Tässä tiimi musisoi Hämeenkyrössä, josta kiertue jatkuu Parkanoon ja Kankaanpäähän. Kuva: Erja Taura-Jokinen

Yhteiskristillinen, lähetystyöhön keskittyvä liike, The Send, toteuttaa kesällä 2025 suurtapahtuman Helsingin jäähallissa. Nyt nuoret aikuiset esittelevät toimintaa eri seurakunnissa.

Kun The Send pitää hengellisen tapahtuman jossain päin maailmaa, sen vaikuttavuutta ei lasketa osallistujamäärällä vaan sillä, kuinka moni antaa siellä sitoumuksen tehdä lähetystyötä jollakin seuraavasta viidestä lähetyskentästä: kansat, yliopistot, lukiot, haavoittuvat lapset tai paikalliset yhteisöt.

Sitoutuneiden määriä voi seurata The Sendin verkkosivuilla.

Parempi aviol. neliöb. 16.-22.9. (ilm.1/2)

Suomessa toiminta alkoi vuonna 2022 Norjan kampanjatilaisuuden kirvoittamana.

Nyt The Send toimii mm. Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella.

Arttu Tuominen kertoo, että päätavoite on varustaa ja kannustaa kristittyjä sanomaan Jumalalle sanat Jesajan tapaan: Tässä olen, lähetä minut.

Elämän merkitystä miettimässä

Elokuun puolivälissä The Send -liikehdintään sitoutuneita nuoria oli puhumassa evankeliointityöstä Hämeenkyrössä pidetyssä lähetystilaisuudessa, jonka toteuttivat paikallinen helluntaiseurakunta ja evankelis-luterilainen seurakunta.

Päivikki Pitkänen on jo ennen The Send -tiimiin liittymistään ollut kristittyjen joukossa kohtaamassa ihmisiä Tampereen Koskipuistossa sekä esimerkiksi Hämeenkadun Appro -tapahtumassa, joka kerää syksyisin yli 14 000 korkeakouluopiskelijaa ympäri Suomen.

– Kokemus on, että ihmiset ovat kiinnostuneita keskustelemaan hengellisistä asioista ja pohtimaan elämän merkitystä. Vain harva suhtautuu juttuhetkeen kielteisesti.

The Send -liikkeen perusti Yhdysvalloissa joukko kristillisten järjestöjen johtajia vuonna 2016 pidetyn Azusa Now! -tapahtuman jälkeen.

Asialla olivat mm. Andy Byrd (Youth With A Mission -järjestöstä), Brian Brennt (Circuit Riders), Daniel Kolenda (Christ For All Nations), Michael Koulianos (Jesus Image), Teo Hayashi (Dunamis Movement), Todd White (Lifestyle Christianity) ja Lou Engle (The Call).

Balkanilla ja Baltiaan

Hämeenkyrössä pidetyssä lähetystilaisuudessa saatiin myös tuoreet terveiset heinäkuisesta evankeliointikampanjasta yhdeksään Balkanin maahan.

Impact Balkans -aktiosta kertoi lastentarhanopettaja Jemilia Klemm, joka tekee tällä hetkellä työharjoittelua Euroopan helluntailiikkeiden lähetysjärjestöjen yhteisössä, PEMissä.

– Balkanilla Montenegro on maa, jossa evankeliumia on kuultu Euroopan maista vähiten. Siellä Jeesuksen seuraajia oli ennen aktiota kaikkiaan vain 150. Jumala siunasi työmme niin, että aktion seurauksena seurakuntiin liittyi 70 uutta henkilöä. Uusien ”sanansaattajien” määrä on nyt hyvällä tavalla mullistanut tuon valtion hengellisen elämän.

Kroatiassa puolestaan paikalliset kristityt olivat jo pitkään rukoilleet ”virtaa” lapsi- ja nuorisotyöhön.

– Jippii-kuorolaisten kanssa tehty kiertue teki vaikutuksen. Ihmeellisesti saimme myös mediatilaa tv:stä, lehdestä ja radiosta, Klemm toteaa.

– Suurta johdatuksen tuntua oli siinäkin, että evankeliointitapahtumaan tuli sattumalta paikallinen kristitty, ylistyslaulujen kääntäjä. Hän syttyi Jippii-lauluista niin, että halusi ryhtyä kääntämään niitä kroatiaksi.

Vuonna 2025 vastaava Impact-aktio suuntautuu Baltian maihin eli Latviaan, Liettuaan ja Viroon.

Suomen The Send -väkeä voi tavata, kuulla ja jututtaa esimerkiksi Parkanon Toriteltassa 22.8. kello 18 sekä Kankaanpäässä, helluntaiseurakunnan nuortenillassa, 23.8. kello 19.