Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Yhdysvaltalaiskirjasto puhdistettiin kristillisyydestä

 

Yhdysvaltalaiskirjastossa ei haluta olevan kristillisiä kirjoja. Kuvan kirjasto ei ole uutisessa mainittu kirjasto. Kuva: sxc.hu

Kristittyjen kirjoittamat, kristillisten kustantamoiden julkaisemat ja kristillisen sanoman sisältävät kirjat määrättiin poistettavaksi oppilaitoskirjastosta. Kristittyjen ihmisoikeuksia puolustava taho toteaa kirjapuhdistuksen laittomaksi.

Yhdysvaltain Kaliforniassa Springs Charter Schools -oppilaitoksen kirjaston johto on määrännyt poistettavaksi kaikki kirjat, jotka sisältävät joko kristillisen sanoman, ovat kristittyjen kirjoittamia tai kristillisten kustantamojen julkaisemia.

Poistettavaksi määrättiin jopa Corrie ten Boomin kirja The Hiding Place (suom. Kätköpaikka), joka kertoo toisen maailmansodan aikaisen kristityn perheen työstä juutalaisten pelastamiseksi.

SRO neliöb. 17.-23.10.

Oppilaiden vanhempien yhteydenottojen perusteella kristittyjen ihmisoikeuksia puolustava Pacific Justice Institute (PJI) on käynyt koulun kanssa keskusteluja huomauttaen sen johtoa siitä, että kristittyjen vastaiset kirjapuhdistukset ovat laittomia. Tarvittaessa PJI on valmis viemään asian oikeuteen.

Asiasta uutisoi The Christian Institute.

 

Jutun kuvatekstiä korjattu ma 6.10. klo 8.30: Jutun kirjasto sijaitsee Yhdysvalloissa, ja kuvituskuva ei ole kyseisestä kirjastosta.