Ihmisiä ja ilmiöitä: Britanniassa tehty kysely: Kristityt kokevat syrjintää ja vihamielisyyttä uskonsa vuoksi – konservatiiveilla tilanne pahin Kotimaa: Politiikan jättänyt Timo Soini: ”Politiikka on kuin myrkytystila, josta tulee vakavat vieroitusoireet”

Yle lopettaa Nenäpäivän – Fidan, Kirkon ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran rahavirrat jäävät sitä kautta saamatta

 

Kuva: Johanna Kannasmaa/Yle

Nenäpäivä-säätiö ja Yle eivät onnistuneet löytämään yhteistä tulevaisuuden visiota, joka olisi vastannut molempien osapuolten tavoitteita ja Nenäpäivä-säätiön tarkoitusta.

Nenäpäivä-säätiön ja Ylen 17 vuotta kestänyt yhteistyö päättyy huhtikuussa 2024.

Nenäpäivä-kampanjalla ehdittiin kerätä yhteensä noin 42 miljoonaa euroa haastavimmissa olosuhteissa elävien lasten tueksi.

Sansa neliöb. 11.11.-10.12.

Yle aikoo uudistaa hyväntekeväisyyteen liittyviä sisältöjään vuosina 2024 ja 2025.

Ylen tiedotteessa Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen kertoo laajasta selvitystyöstä, jossa on tarkasteltu Ylen hyväntekeväisyyssisältöjä suhteessa esimerkkeihin ulkomailta sekä pohdittu uudenlaisia mahdollisuuksia tilanteessa, jossa ihmisten mediankäyttö on murroksessa.

Tulevaisuudessa Yle aikoo ottaa entistä paremmin huomioon myös kotimaan tarpeet ja hankkia uusia järjestökumppaneita.

Yle ei kerää rahaa eikä tee avustustoimintaa, mutta voi tukea avustustyötä omilla ohjelmillaan.

Kehitystyön myötä kaikki Ylen hyväntekeväisyyteen tähtäävät sisällöt uudistuvat ja nykyisen kaltainen yhteistyö Nenäpäivä-säätiön kanssa päättyy.

Uusista ohjelmakonsepteistaan Yle tiedottaa myöhemmin keväällä.

Nenäpäivä-säätiö etsii nyt uusia ratkaisuja kampanjan jatkumiselle ja maailman köyhimpien lasten ja perheiden tukemiselle.

Tutkimusten mukaan Nenäpäivä on yksi Suomen tunnetuimmista ja suosituimmista hyväntekeväisyysbrändeistä. Noin 99 % suomalaisista tuntee Nenäpäivän vähintään nimeltä ja vuosittain kampanja on saanut sadat tuhannet yksityishenkilöt ja kymmenet yritykset, organisaatiot sekä oppilaitokset mukaan hyväntekeväisyyteen.

Nenäpäivä-säätiöön kuuluvat järjestöt ovat UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Fida International, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK ja Suomen Lähetysseura.

Sekä Yle että Nenäpäivä-säätiö kiittävät menneitten vuosien yhteistyötä onnistuneeksi.

Lähteet: Ylen ja Nenäpäivä-säätiön verkkosivut