Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

Yli 100 000 laulaa Hoosiannaa adventtina

 

Ensimmäinen adventti on säilyttänyt asemansa yhtenä suosituimpien kirkossakäyntipäivien joukossa. Kun kirkossakäyntejä viimeksi tilastoitiin valtakunnallisesti vuonna 2007, ensimmäisenä adventtina kävi laulamassa Hoosiannaa vajaat 137 000 suomalaista.

Helsingin tuomiokirkon ylivahtimestari Petri Oittinen vahvistaa, että ainakin Helsingin tuomiokirkossa ensimmäinen adventti on pitänyt pintansa viimeisten tilastojen jälkeenkin.

– Tuomiokirkossa käy ensimmäisenä adventtina noin 500-700 ihmistä. Keskiarvo päiväjumalanpalveluksissamme on muuten noin 230 ihmistä, kertoo Oittinen.

Kirkkorekry neliöb. 14.-27.10.

Lähes täyteen 1500-paikkainen Helsingin tuomiokirkko tulee jouluaattona, kun Helsingin piispa toimittaa jumalanpalveluksen.

Jouluaatto on muuallakin Suomessa ollut vuoden suosituin kirkossakäyntipäivä. Vuonna 2007 jouluaaton hartaudet keräsivät koko maassa 411 000 ihmistä. Joulupäivän messutkin houkuttelivat kirkkoon 142 000 henkeä.

Pitkään jumalanpalveluselämää työnsä kautta seurannut Oittinen on huomannut, että jouluyön jumalanpalvelusten suosio on vähentänyt kirkossakävijöiden määrää jouluaamuna.

– Jos menee vasta yhden tai kahden aikaan nukkumaan, silloin ei ehkä lähde jouluaamuna kirkkoon, hän toteaa.

Kirkko kokoaa tilastot suosituimmista juhlapyhistä joka neljäs vuosi, joten viimeisimmät tilastot ovat julkaisussa Monikasvoinen kirkko -Suomen evankelis-luterilainen kirkko vuosina 2004-2007.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie