Kirkko: Vaasan suomalainen seurakunta ei järjestä sateenkaarimessuja jatkossa – kirkkoherra: Setalla ei ole oikeutta vaatia

Yli yhdeksän miljoonaa katsojaa SAT-7:n lastenohjelmilla

 

Suorina lähetettävät kristilliset lastenohjelmat ovat suosittuja arabimaailmassa. Kuva Vuokko Vänskä

Arabiankielinen kristillinen lastenohjelma SAT-7 KIDS täytti joulukuussa viisi vuotta. Ohjelma on suosittu myös muslimiperheissä, koska vanhemmat voivat turvallisesti antaa lastensa katsoa kanavaa. Sillä on yli yhdeksän miljoonaa katsojaa. Yksi kolmesta Irakissa ja yksi neljästä lapsesta Saudi-Arabiassa katsoo SAT-7 KIDS -ohjelmaa. Se lähetetään joka päivä.

Arabiankielisten kanavien toimitusjohtajan Rita Elmounayerin mukaan SAT-7 KIDS on kasvattamassa kokonaan uuden sukupolven, jolla on kestävä perusta elämässään.

Kehittynyt tekniikka on tehnyt mahdolliseksi läheisen vuorovaikutuksen ohjelman tekijöiden ja katsojien välillä. Ohjelmalla on myös suositut arabian- ja englanninkieliset nettisivunsa ( sat7kids.com ). Vuonna 2012 se palkittiin parhaana nettisivustona arabimaailmassa. Sivustolla lapset voivat olla yhteydessä ohjelman hahmoihin, oppia Raamatun lauseita, ottaa osaa tietokilpailuihin ja pelata pelejä.

Toimitusjohtaja Rita Elmounayer iloitsee lasten kanavan saamasta suosiosta.

Perheniemi neliöb. 2.-8.9

”Olen saanut todistaa muutoksista perheissä, jotka lapset ovat saaneet aikaan. Nämä lapset ovat Lähi-idän tulevaisuus, ja he jatkavat SAT-7:n aloittamaa työtä. He tulevat muuttamaan Lähi-idän kasvot väkivallasta, vihasta ja epätoivosta rakkauteen, toivoon, rauhaan ja sovintoon, koska he ovat olleet varhaisina vuosinaan Jumalan rakkauden vaikutus piirissä SAT-7:n välityksellä,” Elmounayer sanoi ohjelman viisivuotisjuhlassa.

SAT-7 on kristillinen satelliittitelevisio, joka lähettää ohjelmaa viidellä kanavalla arabian, farsin ja turkin kielellä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maihin. Kanava vahvistaa kristittyjen uskoa ja levittää sanomaa Jeesuksen rakkaudesta sinne, missä se muutoin on olosuhteista johtuen vaikeaa.
Myös suomalaiset lähetysjärjestöt tukevat SAT-7:n toimintaa. Kansanlähetyksen tuoreet lähetit Pia ja Rene Rendic lapsineen ovat matkustaneet juuri Kyprokselle satelliittikanavan työhön.